Τμήμα Περιοδοντολογίας

Τμήμα Περιοδοντολογίας 2018-06-06T23:57:30+00:00

Τμήμα Περιοδοντολογίας

Η περιοδοντολογία είναι η οδοντιατρική ειδικότητα που επικεντρώνεται στη διάγνωση και θεραπεία των νόσων του περιοδοντίου, των ιστών που περιβάλλουν το δόντι (ούλα και το οστό). Οι περιοδοντολόγοι αντιμετωπίζουν διάφορα περιστατικά, από ήπια ουλίτιδα μέχρι πιο σοβαρά περιοδοντικά προβλήματα.

Το τμήμα Περιοδοντολογίας του Smile House προσφέρει υπηρεσίες όπως:

* Διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία νόσων του περιοδοντίου (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα): γίνεται ένας βαθύς καθαρισμός στα δόντια με σκοπό την αφαίρεση της οδοντικής πλάκας και πέτρας από τους θύλακες που δημιουργούνται από τα βακτήρια που εισχωρούν όλο και πιο βαθιά προς τη ρίζα.

* Χειρουργικές περιοδοντικές θεραπείες:

* Ουλικό μόσχευμα: Με τα ουλικά μοσχεύματα πετυχαίνουμε την κάλυψη εκτεθιμένων ριζών λόγω υφίζησης. Μέσω αυτής της διαδικασίας αντικαταθίστανται ή ενισχύονται οι περιοχές των ούλων που έχουν υποστεί βλάβη από σοβαρή περιοδοντίτιδα. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο περιοδοντολόγος παίρνει ουλικό μόσχευμα συνήθως από την υπερώα (ουρανίσκο) έτσι ώστε να καλύψει την εκτεθιμένη ρίζα. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στη μείωση της υπερευαισθησίας, των πιθανοτήτων για τερηδονισμό καθώς και την περαιτέρω υποχώρηση των ούλων.

* Ιστική αναγέννηση: μέσω αυτής της διαδικασίας πετυχαίνεται η ανάπλαση του κατεστραμμένου οστού που έχει προκληθεί από την περιοδοντική νόσο. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο περιοδοντολόγος σπρώχνει τα ούλα και αφαιρεί τα βακτήρια και τον κατεστραμμένο ιστό. Ειδικές μεμβράνες , οστικά μοσχεύματα και ειδικές πρωτεΐνες τοποθετούνται για επανασχηματισμό του ιστού που έχει καταστραφεί από την περιοδοντίτιδα.

* Χειρουργική εξάλειψη θυλάκων: όταν αντιμετωπίζετε περιοδοντικό πρόβλημα, οι ιστοί που περιβάλλουν τα δόντια σας καταστρέφονται με αποτέλεσμα να σχηματίζονται θύλακες (τσέπες) γύρω από τα δόντια όπου παγιδεύονται και αναπτύσσονται μικρόβια. Με την πάροδο του χρόνου το βάθος των θυλάκων αυξάνεται προκαλώντας σταδιακά καταστροφή στο οστό που στηρίζει το δόντι. Εάν η νόσος επιμένει και δεν υποχωρεί με τη συντηριτική θεραπεία τότε χρειάζεται να επεμβούμε χειρουργικά. Με τη χειρουργική θεραπεία επιτυγχάνεται οριστική εξάλειψη των βαθιών θυλάκων και σε συνδυασμό με αποτελεσματική υγιεινή και περιοδικό καθαρισμό συντήρησης διασώζονται τα δόντια και αποφεύγονται προβλήματα που προκύπτουν από απώλειά τους.

* Ουλοπλαστική: Η ουλοπλαστική είναι στην ουσία μια αισθητική επέμβαση στα ούλα η οποία γίνεται με σκοπό την αποκατάσταση της φυσικής εμφάνισης μετά απο μια ουλεκτομή που έγινε είτε για θεραπευτικό σκοπό είτε για αισθητικούς λόγους.