Τμήμα Εμφυτευματολογία

Τμήμα Εμφυτευματολογία 2018-06-07T00:02:14+00:00

Τμήμα Εμφυτευματολογία

Τί είναι το οδοντικό εμφύτευμα;

Το οδοντικό εμφύτευμα είναι μια τεχνητή , βιοσυμβατή οδοντική ρίζα κατασκευασμένη από καθαρό τιτάνιο. Τοποθετείται στην περιοχή του ελλείποντος δοντιού και πάνω σ’αυτό τοποθετείται το κολόβωμα, που είναι μία μεταλλική κατασκευή από τιτάνιο που μοιάζει με τροχισμένο δόντι. Πάνω στο κολόβωμα τοποθετείται η τελική προσθετική αποκατάσταση (θήκη-γέφυρα) που είναι απολύτως παρόμοια με αυτή της κλασικής προσθετικής.

Ποιος είναι υποψήφιος για εμφύτευμα;

Οποιοσδήποτε έχει χάσει ένα ή περισσότερα δόντια είναι υποψήφιος για εμφύτευμα. Για να δείτε αν η επιλογή του εμφυτεύματος συνιστάται για την περίπτωσή σας θα ήταν καλύτερα να προγραμματίσετε μια συνάντηση με την ειδική ομάδα του τμήματος. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού θα γίνει λεπτομερής εξέταση των δοντιών και ούλων. Απαραίτητη είναι η πανοραμική ακτινογραφία η οποία θα μας δείξει αν υπάρχει αρκετό ύψος, πλάτος και ποιότητα οστού στην περιοχή τοποθέτησης του εμφυτεύματος.

Διαδικασία:

1. Τοποθέτηση εμφυτεύματος:

* Ο χειρουργός σας θα ξεκινήσει με την αποκάλυψη του οστού κάνοντας μια τομή στα ούλα όπου και θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα.

* Ακολούθως ετοιμάζει το οστό κάνoντας μια μικρή οπή προσεκτικά για να μην επηρεάσει γειτονικά νεύρα και ιγμόρεια

* Τέλος τοποθετείται το εμφύτευμα μέσα στην οπή στο ύψος του οστού κάτω από τα ούλα.

* Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης περιμένουμε 3-6 μήνες μέχρι να γίνει η οστεοενσωμάτωση (τα εμφυτεύματα ενσωματώνονται με το οστό). Μέσα στο διάστημα αυτό ο ασθενής φορά προσωρινές αποκαταστάσεις.

2. Τοποθέτηση κολοβώματος:

* Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της οστεοενσωμάτωσης τότε ο γιατρός προχωρά στην αποκάλυψη του εμφυτεύματος και στην τοποθέτηση του κολοβώματος πάνω στο οποίο θα τοποθετηθεί αργότερα η στεφάνη(θήκη)

3. Τοποθέτησης μόνιμης προσθετικής εργασίας:

* Αφού ολοκληρωθεί το στάδιο της ανάρρωσης και της οστεοενσωμάτωσης, ο ειδικός οδοντίατρος – προσθετολόγος τοποθετεί τη μόνιμη στεφάνη

* Η μόνιμη αποκατάσταση του δοντιού κατασκευάζεται σε ειδικά εργαστήρια με τη βοήθεια οδοντικών αποτυπωμάτων του ασθενή και φωτογραφίες για να επιτευχθεί όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα.

* Με την ολοκήρωση της θεραπείας ο ασθενής είναι πλέον σε θέση να μασά κανονικά την τροφή του καθώς και να απολαμβάνει το άριστο αισθητικά αποτέλεσμα.